arkonatelier_house pt_01b.jpgarkonatelier_house pt_02.jpgarkonatelier_house pt_03.jpgarkonatelier_house pt_04.jpgarkonatelier_house pt_05.jpgarkonatelier_house pt_06.jpgarkonatelier_house pt_07.jpgarkonatelier_house pt_08.jpgarkonatelier_house pt_09.jpgarkonatelier_house pt_10.jpg

našou úlohou pri prestavbe rodinného domu pri Považskej Bystrici bolo zachovať pôvodný pôdorysný stav s využitím základových konštrukcií a časti nosných múrov. Pôvodný charakter rodinného domu s neobytným podkrovím sme nahradili dvojpodlažnou konštrukciou v kombinácii s troma pultovými strechami, ktoré otvárajú fasádu smerom na juh s krásnym výhľadom na považský hrad. Otvorením strechy sme docielili taktiež presvetlenie zadnej miestnosti (detskej izby) cez strešnú terasu, ktorá tak bude slúžiť ako ďalší obytný (hoci vonkajší) priestor pre dve detské izby na poschodí. Väčšiu z izieb sme opäť poňali ako 1,5 – podlažnú, keď sme spaciu časť umiestnili pod vrchol strechy. Hoci sme použili kombináciu pultových striech a využili možnosti podkrovia naplno, celková výška prestavby neprevyšuje hrebeň (teda celkovú výšku) pôvodnej stavby. Ku domu bola „pripojená“ hospodárska časť s garážou a malou dielničkou domáceho pána.

štúdia 2015

napíšte nám